Såhär ligger det till

Den här bloggen kommer att fungera som ett hjälpmedel för mitt (Suzannas) och Sofias projektarbete. Efter bara en vecka i skolan så har vi kommit ganska långt med planeringen även om vi inte riktigt har all information om hur vårt projekt kommer att se ut. Jag ska försöka berätta vad det är vi vet.

I våras var både jag och Sofia med i en tävling på Rädda Barnens hemsida, mer känd som Livets Lotteri. Tävlingen gick ut på att man skulle gå in på hemsidan, snurra ett hjul och se vart i världen man skulle kunnat födas om man inte hade fötts i Sverige. Om man vann skulle man få åka till landet man "fötts i" i ca en vecka, se hur Rädda Barnen jobbar i det området och få ta med en vän. Jag hamnade i Thailand, Sofia i Indien. Kul grej tänkte vi och började fantisera om att vi skulle vinna och att vi då skulle kunna använda det till vårt projektarbete sista året på gymnasiet. Plan B var att söka stipendier och åka till Thailand för volontärarbete.
Att Sofia sedan råkade vinna tävlingen var ju väldigt passande:)
Den här nyheten slog oss i början av sommaren och sen dess har vi bara längtat till att få börja med vårt projekt. Men hur ska vi då lägga upp detta projekt?

Först och främst känner vi att vi inte kan slänga bort en så bra idé som Livets Lotteri. Att jämföra Sverige med hur det skulle kunna ha sett ut i Indien är bara för bra för att slänga bort. Så vi tänker absolut spinna vidare på den idén. Vi vill sen göra en slutprodukt i form av en bok. En riktigt bra slutprodukt. Med mycket fotografier.

Vi vet inte än var i Indien vi ska, eller vad för projekt vi kommer att få arbeta med men vi är båda väldigt exalterade. Vi kommer att åka tillsammans med Pernilla, som jobbar på Rädda Barnen, så vi är inte själva, vilket är bra:) Därför är det lite svårt att planera än så länge.

/Suzanna & Sofia


Kommentarer
Postat av: Sandra Karlsson

Gillar om det du skrivit! Trevligt att se lite prima grejer och inte bara det generella grejerna som man kan läsa om typ alltid. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0