Ett nytt år knackar på dörren.. Hehehe he

Wikipedia: Nyår firas i svensk kultur natten mellan nyårsafton 31 december och nyårsdagen 1 januari och tolvslaget betraktas som övergången från det gamla året till det nya.

Medan julen är en högtid som firas med familjen är det vanligt att man på nyårsafton har en nyårsfest eller middag tillsammans med sina vänner. Denna fest eller middag ska gärna vara lite exklusivare än vanligt och man är ofta finklädd. Till middagen äter man gärna hummer. Strax innan tolvslaget går festdeltagarna ofta ut till någon plats där man kan avlossa egna fyrverkerier (TOMTEBLOSS! TIHI^^)eller titta på andras, eller så ställer man sig vid fönstret (ensam) eller på balkongen (FTW) för att se fyrverkerierna. Det är också vanligt att ha med sig champagne(!!!!) som ska öppnas och drickas precis på tolvslaget. Minuten innan tolvslaget räknar man ned (på offentliga platser tittar man gärna på någon för alla synlig klocka; i Stockholm är till exempel klockan på Katarinahissen i blickfånget) och på tolvslaget ropar man "Gott nytt år!", öppnar (svårt sånt där eller mer troligt slut eftersom ingen vill fira med en...) champagnen och skålar (med vem?). Det är också vanligt att fartyg som ligger i hamn signalerar precis på tolvslaget. När fyrverkerierna ebbar ut och champagnen är slut, vilket brukar ta 10–15 minuter brukar man dra sig tillbaka till festlokalen för att fortsätta att umgås ytterligare ett par timmar.

En annan tradition är nyårspussen; i samband med tolvslaget pussar man de andra (vilka?) festdeltagarna på kinden eller munnen och önskar varandra ett gott nytt år. Om man i något avseende vill bättra sig under det kommande året kan man avge ett nyårslöfte. Ett nyårslöfte brukar handla om att man ska börja göra något (till exempel börja träna eller att börja(?) lära sig ett nytt språk) eller sluta göra något (exempelvis sluta röka).

Så... Vad ska NI göra imorn då? Vi har packat våra resväskor och lämnar nu Sverige för att fira in det nya året på annan ort. Eller?.........................................(här börjar du läsa med töntig röst, tänk helium)........................ Den som lever får se. (För er som hade tänkt bjuda oss på fest innan ni läste det ovanstående och tänkte "äh vafan, hon har redan feta planer" så var det en lögn. Vi är alltså öppna för andra förslag, men vi har annars feta planer som sagt;) Vi är alltså 4 coola brudar på 18 år.
Vi har knepat o knåpat ihop några nyårslöften och om ni är riktigt snälla så kanske ni får höra några imorn. Hehe.
Om ni inte har några planer så kan ni höra av er till festfixaren Laura, men kom ihåg; ta med egna tomtebloss för det räcker inte till alla!

Här är vårt "sTaSh" men det räcker som sagt bara till oss.

Nu undrar ni säkert vilka det gäller. Det ska jag tala om för er (fortsätt med heliumrösten).
Här är vi:

Nytt år på er!Observera att vi inte är seriösa (läses med snabb mörk berättarröst).
Men hör fortfarande av er....


Nyduschad

Såhär ser alltså mitt hår ut när jag låter det självtorka... Vad vore mitt liv utan plattången alltså?/Suzanna

Suzanna + elektronik?

Höll på att beställa en iPhone för ett tag sen. Det sket sig. Jag orkar inte!!!! Vad ska jag med en sån till? Förutom att de verkar helt kickass? Efter att ha letat lite i rummet efter garantin på min dator (jag behöver akut lämna in den) så hittade jag de här på spridda platser:

Jag har haft 3 mobiler innan Motorolan som jag i frustration slängde i golvet på fjärde våningen på Södra i ettan. Den gick av på mitten. I väntan på något bättre fick jag låna Lauras lillebrorsas Samsung i några veckor, den tappade jag bort på språkarnas nollningsfest i några minuter, lackade ett tag och fann den väl behållen i DJ-båset. Sen gick jag över till den vita Sony Ericsson-mobilen som jag fick låna av Johan. Den suger och fungerar när den känner för. Till julen 2008 fick jag en Sony Ericsson G900. Älskade den, den hatade mig och totalfuckade ur så jag var tvungen att lämna in den. Eftter att ha lämnat in den tre gånger beslutade jag mig för att ge upp den och köpte mig en Sony Ericsson C902. Den har dugit i snart 2 år. Den försöker hela tiden begå självmord. Jag behöver en ny men verkar jag som en lämplig ägare för en iPhone 4? Nej...

Har pratat lite elektronik med experten Anton ett tag och han verkar tycka att jag är hopplös, vilket jag kanske är:D Han gör narr av mig...

/Suzanna

Rokoko

Hittade nyss en rokokosoffa i källaren som var till bortskänkes, pratade med grannarna och nu är den min!
Typ exakt en sådan:

Kommer se fantastisk ut i mitt framtida hem!

/Suzanna

Dura necessitas

Jag har aldrig älskat någon så mycket och jag kommer alltid att älska dig.
<3


God natt

Har varit ute med min mamma och Johan. Vi åt sushi på East och sen fick jag med dem till Harry's. Ja fråga inte hur men kul som fan var det. Speciellt eftersom Johan ville gå runt och skalla folk och mamma var imponerad av en tjej som gömde massa skit i urringningen, allt ifrån pengar till snus. Tyvärr fick jag inte ut Laura och missade Matte och Tranberg var trögare än vanligt:O
Imorgon ska jag träffa världens bästa människa så jag måste väl sova nu.
Godnatt!!!

Hej mitt vinterland

Nu är jag hemkommen från stugan i värmland. Där har jag spenderat mina 3 senaste dygn. Internet, nej. Skönt. Typ. Jag njöt i alla fall om de två-tre timmarna jag fick själv i huset, så tyst och stilla.Liten bit av stugan.

Jag insåg att mitt hår var ganska vitt.

Ståtliga Brazze!

Valpen Swea.

Lek.

/Suzanna

God JulÖnskar Swea & Brazze


We wish you a merry x-mas

Hej hej hej hej.
Idag har jag jobbet hela dagen på Bo:x. Det är mycket kul förutom att jag var där en timme för tidigt eftersom ingen ringt och informerat mig om att vi skulle börja senare idag... Trött. Hade kunnat ligga bredvid Nikko en timme extra!
Så det har jag gjort idag och nu ska vi snart äta sushi till middag. Ska bara vara hemma med mamma och syskonen ikväll. Mamma behöver mig, hon har knäckt revbenen:)

Igår så åkte jag och Laura hem till Sofia efter skolan. Laura fick känna på snön. Haha! Sämst:D


Laura och hennes snö-benvärmare^^

Den här fina pepparkakan hade vår svenskalärare bakat till oss. Hon slutar nu i jul:(

Nu ska jag och Charlie spela spel :D
/Suzanna

Torsdag

Jag hade inga lektioner på morgonen idag så jag var med Nikko och lyssnade på när han spelade gitarr. Han är så fin att jag spricker!
Sen mötte jag upp min morfar, fixade lite bankärenden och åt sushi. Efter det så träffade jag Alex lite snabbt och fick mitt efterlängtade Sims 3 Drömjobb-spel 8-) Det ska jag spela när jag tar paus från pluggandet. Islamprov imorn. På eftermiddagen hade jag bara två lektioner.

Med det sagt sätter jag igång med Islampluggandet. Vi hörs!


/Suzanna

;)


Little red riding hood

Idag var jag svart, vit och röd. Inga konstigheter bara min vardag. Jag gillar det. Angelica har fångat lite av min dag i bilder:)

Poetisk vampyr på svenskan.Puss!

Julmust.

Sofia och Lisa i bakgrunden.

Sara.


Rödluvan.


På Götgatan.
Morfar var här nyss, han sa att han ska bjuda på sushi imorn:) Gott. Sen ska jag träffa Alex en snabbis och få dataspel:D Mihihi^^

/Suzanna

När vi ändå är igång...

Suzanna 5 år? Eller Suzanna 18 fast osminkad och lite trött?^^

Rätt svar: 18!!!
Återigen; aldrig mer kort hår:)

/Suzanna

Mars 1950

Jag försöker organisera mina bilder på datorn eftersom jag måste lämna in den för lagning snart. Då hittade jag lite bilder som jag tog i mars i år^^ De är lite 50-talsinspirerade och jag är dessutom väldigt korthårig. Enjoy!


Kjolen har jag gjort själv.
Kärlek till denna kamera<3

Aldrig aldrig aldrig mer kort hår! Hör ni det?!

Några sjukt oklara bilder eftersom jag lekt lite själv men det är också väldigt roligt!
Nu ska jag äta mer bullar :D Tihi^^

/Suzanna


Klara!

Och ja, de är perfekta;)

Mera!

Idag har jag haft skola! Bara två lektioner och det är hur underbart som helst. Efter skolan gick jag till en fotobutik och lämnade in några 120-filmrullar. Spännande. Undra hur många kort som är blanka? ^^
Nu har jag börjat baka nya lussebullar due to the missöde igårkväll... Blä...
De ser bra ut än så länge och alla ingredienser är med;) Ska snart gå ner och boka bastun. Wiho!

Såhär såg jag ut idag, dock inte lika sur. Har hittat en kräm i mitt skåp som gör mitt hår helt rakt!

I skolan var det jullunch. Denna Janssons "Ferstelse" var jättegod :D

Bara "S" :D

Eller?
Nu ska jag pänsla på bullarna!

/Suzanna

Lussebullar

Jag har bakat en massa lussebullar. Eller ja, jag fick "hjälp" av Juni;)
De ska ätas upp framför Desperate Housewives.
Update:
Ehm, bullarna blev inte så jävla goda eftersom jag glömde ha i socker... Sockret stod bredvid men plockades av missöde undan för tidigt... Bättre lycka nästa gång! :D

/Suzanna

Djäknespel och en resa i tiden

Igår ägde det omtalade Djäknespelet rum i Södra Latins aula. Det var underbart. Vackert! Självfallet tycker jag att de tidigare åren har varit bättre men så är det ju alltid.

-Djäknespelet är ett julspel som skolans teoretikertreor sätter ihop för att bevisa för esteterna att det inte är så jävla svårt att stå på scen trots att man går en akademisk utbildning med en framtid. Man gör narr av lärare och i år även elever samtidigt som man spelar upp Jesu födelse (Djäknus födelse). Det går ut på att teoretikerna återtar makten på den annars så estetiska skola.
  

Efter Djäknespelet så var det dags för Djäkninnefesten och den ägde i år rum på Club Ego. Temat var Ladies & Gentlemen -1957.  Jag, som inte hade några som helst förväntningar, hade hur kul som helst. Jag hade dessutom fabulösa lockar i håret som gjorde det hela lite roligare:D


Kamerorna var ju inte de bästa på 50-talet...


Stiliga herrar.

Jag och Sofia. Och ja, ni ser mig dricka en cider, min första och sista;)

Mer bilder än så blev det itne från min sida men jag kan garantera er att det var många snyggingar på plats;)

/Suzanna

Lördag på Bo:x

Igår jobbade jag på Bo:e, en ny galleria vid Kungens Kurva. Där höll jag i en tävling som gick ut på att gissa julkryddor. Kom gärna förbi nästa lördag;)
Bredviid mig hade jag en redaktör för en mattidning och en konditor som stod och bakade julfudge och marsipangrisar. Roligt:DKvällen ägnade jag hemma hos Lisa och Lilian. Vi såg på äckligt mycket Sex & the City. Vi kollade nämligen en säsong, stängde av pch vad var det för film som började på tv då? Jo, Sex & the City the movie. Det var vår kväll det:D

De fick lite grisar, fudge och pepparkakor:D

/Suzanna

Schema för vårterminen

Så här kommer min vår alltså se ut. Lite seg men vad gör man?

Rock Anthems Vol 1!

För några månader sen satte jag ihop en CD till min kära vän Sara eftersom hon inte riktigt har koll på vad jag lyssnar på;) Tyvärr har hon inte fått den än eftersom jag inte tagit mig tid till att skriva ner alla låtar... Men nu har jag det och vill dela med mig av den här listan eftersom... den är sjukt bra helt enkelt:D Har ni inte alla de här låtarna på datorn så skaffa dem!

Rainbow In The Dark- Dio
Highway To Hell- AC/DC
Smokin’ In The Boys Room- Mötley Crüe
Patience- Guns ‘N’ Roses
Living On a Prayer- Bon Jovi
Don’t Cry- Guns ‘N’ Roses
Dr. Feelgood- Mötley Crüe
Holy Diver- Dio
I Love It Loud- KISS
Kickstart My Heart- Mötley Crüe
White Wedding- Billy Idol
Nothing Else Matters- Metallica
God Gave Rock ‘N’ Roll To You Too- KISS
Poison- Alice Cooper
Bohemian Rhapsody- Queen
Paint It Black- The Rolling Stones
The Boys Are Back In Town- Thin LIzzy
I Wanna Rock- Twisted Sister
I Still Haven’t Found What I’m Looking For- U2
Rebel Yell- Billy Idol
You Give Love A Bad Name- Bon Jovi
Rock The Casbah- The Clash
Smoke On The Water- Deep Purple
Rock The Night- Europe
Paradise City- Guns ‘N’ Roses
I Want It All- Queen
Here I Go Again- Whitesnake
I Was Made For Loving You- KISS


Här är Sara:D

/Suzanna


Islam

Hej på er!

Idag har jag haft tyskaprov vilket innebär att jag inte har något plugg ikväll:D Nästa prov är på tisdag. Så jag har spenderat kvällen med min mamma, pratat om framtiden, skrattat åt syskonen och läst lite om Islam. Det sistnämnda gjorde bara jag;) Köpte en fantastisk bok när jag var i Indien som omfattar de sju största världsreligionerna. Den är mysig att hålla i och fungerar bra när man behöver anteckna. Ja jag gillar religioner. jag är en människa med många egenskaper:)
Märker att Paradise Hotel är på i bakgrunden (stänger av tv:n). Fyfan.


Nu ska jag återgå till min bok. Kul tjej:D Oh yeah!

/Suzanna

Rosiga boots

Idag var jag återigen på jakt efter en klänning men kom hem med ett par skor. Blev blixtförälskad i dessa cowboy boots med rosor på! Försöker memorera vad Clara sa, eller var det Sofia? Nånting om att det var jag fast skor. Det lät bra tyckte jag och gick in mig i dem inne på Beyond Retro. Tror jag har provat ett 20-tal klänningar idag:D Roligt. Sofia hittade en fantastisk 50-tals klänning med en maffig kaffefläck på :D Lös det! Eller lös upp det...
Nu måste jag visa en bild på skorna innan jag spånar iväg.  


Nu ska jag fortsätta att plugga tyska. Alltid är det något, för det mesta språk. Inga konstigheter.
Tschüss!

/Suzanna

Djäkninnefest på G

I går satt jag och Angelica utanför aulan och sålde Djäkninnebiljetter. På Lucia är det fest! Glöm inte det alla festglada på Södra och glöm framförallt inte att Djäknespels-biljetterna släpps imorn!!


Idag har jag och några fina vänner sprungit runt på stan och letat lite inspiration till temat: Ladies & gentlemen '57. Det kommer bli bäst!

För övrigt sov jag hos Sofia igår med Laura och Isabelle. Vi såg Prinsen av Egypten som Sofia så snällt bandat:P Den är helt fantastisk. Idag vaknade vi sent, Sofia var på sitt arga morgonhumör:) Studiedag.

/Suzanna

Min personlighet?

Hej hej.
Nu är jag hemma från Sollenkroka och ska spela spel med min familj.
Vill bara visa hur mina kompisar ser mig som person... Vi spelade nämligen ett spel igår där man fick reda på hur ens kompisar ansåg att man var. Vi gjorde om reglerna på slutet och de här lapparna fick jag:

Vissa tycker jag stämemr bättre än andra:)

/Suzanna

Hej hejdå

Drar till Sollenkroka nu med mina tjejer. Ses imorn!

Morgonens Nynäs

Såhär såg det ut när jag var påväg till tåget imorse:

Visst måste man bara älska Nynäshamn? Min pappa bor alltså i Nynäshamn;)

/Suzanna

Tattoo Chronicles

Idag var alltså jag och Clara på Kultur Huset där Kat von D hade signering. Vi väntade i lite mer än en timme i den kilometerlånga kön. Jag köpte böcker. Vi köade. När vi äntligen var framme fick jag lite andnöd och kunde inte röra mig men det löste sig då Kat, min idol, fick släpa fram mig. Så där stod jag ihoptryckt med Clara och min idol:D Underbart ögonblick. Sen frågar jag, eller nej jag frågade inte, det var mer som ett påstående att jag måste röra hennes tatueringar. Hon skrattade och jag fick röra armen. Så, nu vet alla att jag har rört Kat von D's rosor på vänster armen:D Jag var nära att slicka men lät bli...

Vi stod i olika köer ett tag eftersom jag skulle köpa en bok till T-Berg, snäll som jag är;)


Man kan ju fråga sig varför jag har skärpan på bakgrunden... :D

Efter en lååång håltimme åkte vi tillbaka till skolan.

Jag kollade in den nya boken lite^^

I liked it!

Lite oskarp^^

Love<3

/Suzanna

Ett möte med Kat von D

Kan inte tro att det är sant! Men idag kramade jag och Clara om fantastiska Kat von D och jag har tagit på hennes tatueringar. Hon är, om möjligt, vackrare i verkligheten! Aldrig förr har jag blivit paralyserad av någons skönhet på det sättet (vilket ledde till en ganska udda situation då jag inte kunde röra mig).


/Suzanna

RSS 2.0