Ett nytt år knackar på dörren.. Hehehe he

Wikipedia: Nyår firas i svensk kultur natten mellan nyårsafton 31 december och nyårsdagen 1 januari och tolvslaget betraktas som övergången från det gamla året till det nya.

Medan julen är en högtid som firas med familjen är det vanligt att man på nyårsafton har en nyårsfest eller middag tillsammans med sina vänner. Denna fest eller middag ska gärna vara lite exklusivare än vanligt och man är ofta finklädd. Till middagen äter man gärna hummer. Strax innan tolvslaget går festdeltagarna ofta ut till någon plats där man kan avlossa egna fyrverkerier (TOMTEBLOSS! TIHI^^)eller titta på andras, eller så ställer man sig vid fönstret (ensam) eller på balkongen (FTW) för att se fyrverkerierna. Det är också vanligt att ha med sig champagne(!!!!) som ska öppnas och drickas precis på tolvslaget. Minuten innan tolvslaget räknar man ned (på offentliga platser tittar man gärna på någon för alla synlig klocka; i Stockholm är till exempel klockan på Katarinahissen i blickfånget) och på tolvslaget ropar man "Gott nytt år!", öppnar (svårt sånt där eller mer troligt slut eftersom ingen vill fira med en...) champagnen och skålar (med vem?). Det är också vanligt att fartyg som ligger i hamn signalerar precis på tolvslaget. När fyrverkerierna ebbar ut och champagnen är slut, vilket brukar ta 10–15 minuter brukar man dra sig tillbaka till festlokalen för att fortsätta att umgås ytterligare ett par timmar.

En annan tradition är nyårspussen; i samband med tolvslaget pussar man de andra (vilka?) festdeltagarna på kinden eller munnen och önskar varandra ett gott nytt år. Om man i något avseende vill bättra sig under det kommande året kan man avge ett nyårslöfte. Ett nyårslöfte brukar handla om att man ska börja göra något (till exempel börja träna eller att börja(?) lära sig ett nytt språk) eller sluta göra något (exempelvis sluta röka).

Så... Vad ska NI göra imorn då? Vi har packat våra resväskor och lämnar nu Sverige för att fira in det nya året på annan ort. Eller?.........................................(här börjar du läsa med töntig röst, tänk helium)........................ Den som lever får se. (För er som hade tänkt bjuda oss på fest innan ni läste det ovanstående och tänkte "äh vafan, hon har redan feta planer" så var det en lögn. Vi är alltså öppna för andra förslag, men vi har annars feta planer som sagt;) Vi är alltså 4 coola brudar på 18 år.
Vi har knepat o knåpat ihop några nyårslöften och om ni är riktigt snälla så kanske ni får höra några imorn. Hehe.
Om ni inte har några planer så kan ni höra av er till festfixaren Laura, men kom ihåg; ta med egna tomtebloss för det räcker inte till alla!

Här är vårt "sTaSh" men det räcker som sagt bara till oss.

Nu undrar ni säkert vilka det gäller. Det ska jag tala om för er (fortsätt med heliumrösten).
Här är vi:

Nytt år på er!Observera att vi inte är seriösa (läses med snabb mörk berättarröst).
Men hör fortfarande av er....


Kommentarer
Postat av: Elina <333

fin blogg :)

2011-01-01 @ 20:15:22
URL: http://eeelinaaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0